Співпраця СНУ ім. В. Даля та ТОВ «КЕРНЕЛ-ТРЕЙД» закріплена договором

Східноукраїнський  національний університет імені Володимира Даля за підтримки партнерів – Проєкту USAID «Економічна підтримка України» та Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» в рамках грантової угоди «Сучасні навички для секторів інформаційних технологій, інженерії та електрики України» уклав договір про співпрацю з компанією Kernel, найбільшим в Україні виробником та експортером зернових та лідером світового ринку соняшникової олії.

На зустрічі були присутні Ольга Поркуян, ректорка Університету, Лілія Мартинець, деканеса Аграрного факультету, Наталія Теряхіна, керівниця Департаменту персоналу компанії Kernel, Сергій Тименко, керівник відділу навчання та розвитку персоналу Kernel, Юлія Дуднік, керівниця проєкту Open Agro University.

Співпраця СНУ ім. В. Даля та ТОВ «КЕРНЕЛ-ТРЕЙД» закріплена договором

Ця співпраця є важливим кроком у підготовці здобувачів вищої освіти з різних спеціальностей. Університет зацікавлений у підвищенні кваліфікації студентів та співробітників, організації стажувань, практичній підготовці студентів, дуальній формі здобуття вищої освіти в компанії Kernel, співпраці в науково-дослідній роботі, спільній організації наукових конференцій, семінарів та інших заходів. Зі свого боку, Kernel надасть важливі інсайти та поділиться практичним досвідом у межах партнерства.

Ольга Поркуян зазначила: «Наш університет радий об’єднати зусилля з експертами компанії Kernel, щоб дослідити нові можливості для розвитку не тільки сільського господарства, а й інженерії, будівництва, логістики, комп’ютерно-інтегрованих технологій, електроніки тощо. Об’єднавши наші знання та ресурси, ми сподіваємося вирішити завдання з практичної підготовки здобувачів вищої освіти, організувати взаємне проведення лекцій, семінарів та навчань за участю спеціалістів Університету та компанії, співпрацювати у науковій, міжнародній, грантовій діяльності».

Співпраця СНУ ім. В. Даля та ТОВ «КЕРНЕЛ-ТРЕЙД» закріплена договором

Представники Kernel також висловили оптимізм стосовно партнерства, підкресливши його потенціал щодо підготовки і навчання мотивованих студентів, їх подальше працевлаштування.

Наталія Теряхіна зазначила: «Співпраця з Університетом відповідає нашій зацікавленості в організації стажувань та практичної підготовки для студентів та співробітників Університету в нашій компанії, започаткуванні електронних курсів для набуття студентами необхідних навичок Soft Skills, зокрема комунікабельність, системне мислення, відповідальність тощо. Наша власна науково-дослідна база та масштаби агровиробництва зможуть надати студентам якісне проходження практичної підготовки, отримуючи при цьому заробітну плату. Ми з нетерпінням чекаємо на студентів різних напрямів підготовки».

Співпраця СНУ ім. В. Даля та ТОВ «КЕРНЕЛ-ТРЕЙД» закріплена договором

Співпраця між СНУ ім. В. Даля та ТОВ «КЕРНЕЛ-ТРЕЙД» відкриває нові широкі перспективи проходження практики, стажування та працевлаштування для студентів багатьох спеціальностей, залучення до унікального освітнього проєкту для підготовки спеціалістів нового покоління сучасного виробництва Open Agro University Kernel.