Європейська наука: досвід наших колег в Іспанії

Викладачі кафедри фармації, виробництва та технологій (Факультет здоров’я людини) та кафедри хімічної інженерії та екології (Факультет інженерії) взяли участь у міжкафедральному семінарі «Європейська наука. Як це відбувається в Іспанії», який відбувся 1 травня в онлайн форматі.

Досвідом роботи в університеті Кордоби (Іспанія) поділилася доцентка кафедри фармації, виробництва та технологій, к.т.н. Олена Корчуганова, яка зараз бере участь у роботі міжнародного наукового проєкту SusPharma.

Європейська наука: досвід наших колег в Іспанії

Проєкт виконується зусиллями консорціуму, до якого включено п’ять університетів – університет ім. Альдо Моро та Міланська Політехніка (Італія), університет Кордоби (Іспанія), університет Амстердама (Нідерланди) та університет Лафборо (Великобрітанія). До консорціуму також залучені приватні компанії з Італії, Бельгії та Нідерландів.

Європейська наука: досвід наших колег в Іспанії

Олена Корчуганова розповіла про організацію наукових досліджень в університеті Кордоби, де вона зараз працює. Науковиця розповіла про можливості фінансування іспанського університету та науковців, про особливості роботи в міжнародній команді. Дослідження за проєктом в університеті Кордоби здійснюють вчені з Іспанії, України, Індії, Куби та Еквадору.

Оснащеність департаменту органічної хімії, де проводяться дослідження, дозволяє здійснити дослідження на високому науково-технічному рівні. Адже метою проєкту є розробка безперервних процесів для фармацевтичних виробництв, де в якості сировини використовуються  залишки біомаси. Розробки сконцентровано на використанні с і здійснення процесів в мікрореакторах. Окрім лабораторного обладнання департаменту органічної хімії дослідники використовують можливості університетського центру досліджень.

Семінар було проведено в дружній, неформальній атмосфері. Присутні активно обговорювали особливості організації наукових досліджень та навчання в  Іспанії, можливості проведення спільних досліджень та участі у міжнародних проєктах.

Європейська наука: досвід наших колег в Іспанії

Сподіваємось, що досвід наших колег, отриманий в європейських університетах, сприятиме розвитку освіти та науки в Україні.