Вивчення європейського досвіду трансферу технологій

Доцентка кафедри політологічних та культурологічних студій Олена Карчевська взяла участь у Весняній школі «Європейський досвід трансферу технологій», яка була зорганізована в рамках проєкту Jean Monnet «European universities» UniTECH-101047891 за програмою Jean Monnet CHAIRS.

Цілями школи було поширення кращих практик ЄС у трансфері технологій для українських університетів, підприємств та інноваційних центрів.

Вивчення європейського досвіду трансферу технологій

Лекторами цього весняного циклу заходів стали:

  • Стефані Каудела-Баум з Люцернського університету прикладних наук і мистецтва (Люцерн, Швейцарія), яка має величезний досвід у реалізації дослідницьких та освітніх проєктів, спрямованих на розвиток організаційної креативності та інноваційного лідерства.
  • Олександр Краковецький, СЕО DevRain, CTO DonorUA, Microsoft Regional Director, Microsoft AI Most Valuable Professional, який презентував тренінг на тему: «Використання штучного інтелекту для наукових досліджень та комерціалізації інновацій».
  • Айван Зупік, викладач університету Голдсміс (Лондон, Великобританія), що поділився сучасними підходами до балансування ресурсів, інновацій та розвитку в організаціях, також поділився особливостями дослідницької роботи та інноваційного середовища у ЗВО Великобританії.
  • Ігор Олексів, професор кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Національного університету «Львівська політехніка», розповів про новий проєкт ЄС Ерасмус+КА2 «Забезпечення академічної свободи та інклюзії шляхом цифровізації».
  • Бертран Тортельєр, проєктний інженер Альпійської соціальної ініціативи (АСІС), керівник кафедри підприємництва в університеті Ліон Люм’єр (Франція), поділився напрацюваннями здійснення маркетингових досліджень ринку та застосування різноманітних маркетингових підходів просування інноваційних продуктів та послуг.
  • Ірина Нєнно, професорка кафедри менеджменту та інновацій Національного університету ім. І.І. Мечнікова, представила доповідь: «Трансфер управлінських технологій під впливом штучного інтелекту» та інші досвідчені фахівці.

Під час школи учасники ділилися власним досвідом та обмінювалися міркуваннями за окресленими темами. Школу відвідали близько 270 представників з різних українських університетів. Найактивніші учасники отримали сертифікати та сучасні знання від провідних експертів.