Досвід управління військових адміністрацій в умовах переміщення

Відбулася онлайн-зустріч студентів і викладачів Факультету економіки та управління з Оленою Ткаченко, начальницею відділу Центр надання адміністративних послуг Сватівської міської військової адміністрації Сватівського району Луганської області.

Захід присвятили вивченню актуальних проблем діяльності військових адміністрацій в умовах переміщення.

Зі студентами та викладачами СНУ ім. В. Даля пані Олена поділилася досвідом управління складними соціально-економічними системами в кризових умовах.

Учасники зустрічі ознайомились з історією Сватівської громади та її ресурсним потенціалом, дізналися про діяльність Сватівської міської військової адміністрації в умовах переміщення.

Зокрема в межах гостьової лекції учасники обговорили проблемні питання в діяльності військових адміністрацій, а також окреслили напрямки роботи військових адміністрацій, які охоплюють питання відновлення матеріального резерву громади, кадрового потенціалу, налагодження співпраці та партнерських зв’язків між громадами, способи залучення міжнародної допомоги, створення гуманітарних хабів для обслуговування внутрішньо переміщених осіб тощо.

Ініціатором заходу виступила кафедра публічного управління, менеджменту та маркетингу в межах реалізації Меморандуму між Східноукраїнським національним університетом імені Володимира Даля та Сватівською міською військовою адміністрацією Сватівського району Луганської області.