Співпраця зі стейкхолдером

Представники кафедри логістичного управління та безпеки руху на транспорті зустрілися з представниками «KST Group Ukraine» – міжнародної транспортної компанії, сучасного оператора вантажних мультимодальних перевезень з власним парком залізничного рухомого складу. KST має успішний 14-річний досвід вантажоперевезень по Україні, країнам СНД, Балтії, Європи, Китаю і Азії, про що й говорить впізнаваність бренду як у професійному середовищі, так і серед вантажовідправників.

Гарант освітньої програми «Транспортні технології на автомобільному транспорті» Наталія Чернецька-Білецька обговорила з генеральним директором ТОВ «KST Group Ukraine» Владиславом Кузьо поетапну практичну підготовку майбутніх фахівців із транспорту. Він докладніше розповів про отримання додаткової інформації, системного підходу до вирішення транспортних задач, комунікаційні здібності та особливості врахування економічної складової перевезень. Все це сприятиме формуванню професійних компетенцій студентів у рамках вивчення дисциплін «Технологія та управління роботою логістичних терміналів» та «Взаємодія видів транспорту».

Співпраця зі стейкхолдером

Під час зустрічі відбулося підписання договору про дуальну освіту в рамках угоди про співпрацю, директор із розвитку Євгеній Махлиш розповів про специфіку роботи менеджерів відділів автомобільного та залізничного транспорту, мультимодальні перевезення, показав особливості координації діяльності всіх учасників транспортного процесу та відмінності між очікуваннями та реальною роботою у сфері перевезень. За словами Євгена, для роботи в сфері вантажних перевезень фахівцю дуже важливо мати такі якості, як  логічне мислення, уміння комунікувати з різними людьми, жадоба до самоосвіти, гнучкість мислення, терпіння, уважність та відповідальність. Спікер також зупинився на питаннях специфіки спілкування з митними брокерами. Він докладніше розповів про такі аспекти, як отримання додаткової інформації, декларування товару, визначення митної вартості та заповнення товаросупровідних документів.

За результатами плідної зустрічі учасники надали конструктивні пропозиції щодо удосконалення освітніх програм спеціальності 275 «Транспортні технології». Стейкхолдери висловили готовність сприяти практичній підготовці здобувачів вищої освіти, надавати їм можливість проходження виробничої практики у господарствах власної мережі та надавати базу для виконання наукових досліджень магістрами.

Колектив кафедри висловлює щиру вдячність за цікаву та змістовну зустріч та цінні рекомендації щодо удосконалення практичної підготовки студентів.